Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/demenish.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77
Hvad er demens? - Det kan bekæmpes! - Demenish

Hvad er demens? – Det kan bekæmpes!

medic-563423_1280

Udgivet d. 15. oktober. 2015


 

Højaktuelt

Demens er i den grad i fokus i øjeblikket, så det er et højaktuelt emne.

I mandags udkom regeringens nationale handlingsplan på demensområdet med mange ambitiøse mål for hvordan vi kan forbedre livskvaliteten for mennesker med demens i Danmark. Der udvikles meget på området, der forskes og der laves mange undersøgelser, alt sammen for at finde en kur eller noget der kan forhindre at man får demenssygdom. Men hvad er demens egentlig?

 

Hvordan får man demens?

Demens er en fælles betegnelse for en række at sygdomme, der har det til fælles, at de giver vedvarende svækkelse af de kognitive funktioner, som er de intellektuelle og sansemæssige funktioner.

Det er sygdomme der rammer forskellige steder i hjernen, og det udvikler sig gradvist. Da hjernen er et meget komplekst organ, så vil de symptomer man får afhænge af, hvor i hjernen man er ramt.

 

Demenssygdommens udvikling

I starten af et demensforløb kan personen ofte klare mange ting. Efterhånden som sygdommen udvikler sig, vil personen få sværere og sværere ved at klare ting på egen hånd. En af de store udfordringer for mennesker med demens er, at de er ramt på hukommelsen. Hukommelsen er vigtig for at indlære nye ting. Derfor får mange svært ved at lære nyt.

 

Hvad skal man gøre?

Når man så har fået sygdommen, så kan man gøre mange ting for at undgå at sygdommen udvikler sig unødigt hurtigt, eller man kan forhale det i en periode. Demenssygdom er fremadskridende, men det er spørgsmålet om hvordan og hvor hurtigt det skrider frem.

Løsningen!

Her kan stimulerende aktiviteter være en god hjælp til at give gode oplevelser, holde funktionerne i gang og få noget indhold i dagligdagen.

Demens – ikke alderdom, men sygdom

84.000 danskere lider i dag under sygdommen demens. Demens udspringer ikke af alderdom, men derimod af 200 forskellige sygdomme. Dog er det kun 2.400 danskere med demens der er under 65, og resten ligger i segmentet 65+.

Demens er en vedvarende svækkelse af mentale funktioner, og påvirker hjernen og dine vante vaner.

Forebyggelse af demens:

Undersøgelser viser at computerspil forebygger eller formindsker demens. Tænk at man kan svække symptomerne på demens, ved blot at lade de ramte spille spil som kognitivt stimulerer hjernen. Vi har installeret diverse aktiveringsspil på en tablet, med formålet at gøre det nemt og simpelt, så selv den allermest ramte bruger, får gavn af spillet. Derfor er der ikke andet på tabletten end spillene, og spillene starter op, så snart brugeren tænder tabletten.

Vi vil som virksomhed sørger for, at vores brugers tablets altid er opdateret, med den nyeste teknologi og viden inden for demens, og på den måde gøre det yderste for, at den enkelte bruger opnår det største resultat.

Kognitiv Træning mod Demens